Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.11.2010. КИЇВ. У Київських духовних академії та семінарії відбувся урочистий Акт з нагоди Дня пам’яті преподобного Нестора Літописця

9 листопада, у день пам’яті преподобного Нестора Літописця Київські Духовні школи урочисто відзначили своє престольне свято та актовий день.
Після Божественної Літургії в актовій залі Київської духовної академії відбулася офіційна частина урочистого річного акту.
Відкрив засідання ректор Київських Духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній. На заході були присутні ректори Московської, Санкт-Петербурзької духовних академій і семінарій, Волинської, Почаївської духовних семінарій, а також представники Мінських Духовних шкіл, Харківської, Таврійської та інших духовних шкіл України.
Проректор з навчальної роботи доцент архімандрит Климент (Вечеря) оголосив звіт про діяльність Київських Духовних академії та семінарії у 2009/2010 навчальному році. Актову промову, присвячену 75-річчю Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира прочитав секретар Вченої ради КДА протоієрей Володимир Коцаба.
З привітанням на адресу Київських Духовних шкіл від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, звернувся керуючий справами Української Православної Церкви архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан. Також виступили ректор Московських духовних академії і семінарії архієпископ Верейський Євгеній, ректор Санкт-Петербурзьких Духовних академії та семінарії єпископ Гатчинський Амвросій, ректор Почаївської духовної семінарії архімандрит Нафанаїл (Крікота), ректор Волинської духовної семінарії протоієрей Сергій Ющик. Далі були оголошені привітання від ректора Мінських духовних шкіл архімандрита Іоасафа (Морз), від голови державного Комітету України у справах національностей та релігій Ю.П. Богуцького.
Потім архієпископ Бориспільський Антоній вручив кращим вихованцям і студентам КДАіС грамоти з присвоєнням стипендій імені Митрополита Київського і всієї України Володимира та стипендій Міністерства Транспорту та зв’язку України імені Георгія Кірпи.
Далі відбулося вручення церковних орденів викладачам Київських духовних шкіл, які в поточному році відзначили свої ювілеї:
професор архімандрит Нестор (Соменок) — орденом святителя Димитрія Ростовського;
професор протоієрей Борис Удовенко — орденом святителя Димитрія Ростовського;
доцент протоієрей Володимир Савельєв — орденом святителя Димитрія Ростовського;
доцент Чернишов В.М. — орденом святителя Димитрія Ростовського;
ігумен Роман (Підлубняк) — орденом святителя Димитрія Ростовського;
протоієрей Олександр Козинець — орденом Почаївської ікони Божої Матері;
Воят П.М. — орденом Почаївської ікони Божої Матері;
Зайцева Є. — орденом Почаївської ікони Божої Матері;
Короткова Р.І. — орденом Почаївської ікони Божої Матері;
Недвига С.М. — орденом Почаївської ікони Божої Матері.
Також церковними орденами були відзначені благодійники та меценати Київських духовних шкіл. За надану допомогу в скануванні «Трудів Київської Духовної Академії» генеральний директор Національної історичної бібліотеки України Скорохватова А.В. нагороджена орденом святої великомучениці Варвари II ступеня.
Повне зібрання митрополита Московського і Коломенського Макарія «Історія Руської Церкви» було подаровано студентам, які потрудилися над створенням електронної версії «Трудів Київської Духовної Академії».
Урочистий Акт завершився виступом змішаного хору Київських духовних шкіл під управлінням ігумена Романа (Підлубняка).
По закінченні присутні були запрошені на святковий обід в трапезну Київської Духовної Академії. За обідом були оголошені вітання від духовних навчальних закладів України.
www.kdais.kiev.ua