Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.11.2010. КИЇВ. Духовні школи вшанували пам’ять свого небесного покровителя

9 листопада Київські духовні школи відзначають день пам’яті свого небесного покровителя — преподобного Нестора Літописця.
Вшанування пам’яті преподобного Нестора розпочалось напередодні, 8 листопада, святковим молебнем у Хресто-Воздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври перед мощами небесного покровителя Київських духовних шкіл. Богослужіння відправив ректор Київської духовної академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній.
Також в цей день в академічному храмі Різдва Пресвятої Богородиці була відслужена заупокійна літія за спочилими викладачами та випускниками КДАіС.
Ввечері, в Трапезному храмі в ім’я преподобних Антонія і Феодосія Печерських було відслужено святкову Всеношну.
У самий же день свята, у Трапезному храмі Лаври ректор Московських духовних академії і семінарії архієпископ Верейський Євгеній очолив Божественну літургію. Йому співслужили: архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, ректор Київських духовних академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній, ректор Санкт-Петербурзьких духовних академії і семінарії єпископ Гатчинський Амвросії, єпископи Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій, Васильківський Пантелеїмон, ректори та представники духовних навчальних закладів Руської та Української Православної Церкви, викладачі та студенти КДАіС у священному сані.
Після Літургії, у конференц-залі духовних шкіл (Києво-Печерська Лавра, корпус №45) відбувся урочистий Акт, присвячений головному святу навчального закладу.