Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.11.2010. КОВЕЛЬ. В місті відбулося перезахоронення останків воїнів Великої Вітчизняної війни

27 жовтня у Ковелі відбулося перепоховання останків радянських воїнів, що загинули під час визволення міста у 1944 році.
Вісім невідомих солдат, останки котрих були знайдені на околицях Ковеля, знайшли вічний спокій на міському кладовищі, поряд з могилами воїнів Великої Вітчизняної війни, неподалік храму Архистратига Божого Михаїла.
У заході, організованому міською владою, на прохання ради ветеранів війни і праці, взяло участь православне духовенство міста на чолі з благочинним Ковеля протоієреєм Володимиром Ровінським.
Багатолюдною Хресною ходою труну з останками воїнів було перенесено від храму до місця погребіння. Звертаючись до присутніх, ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій Микола Іванович Корпачов, поділився спогадами про лихоліття війни та закликав не забувати про могили тих, що полягли у боях.
Ковельський міський голова Сергій Кошарук від імені жителів міста висловив подяку і шану усім, хто ціною життя визволив Ковель 66 років тому.
Протоієрей Володимир Ровінський, у своєму слові перед початком заупокійного богослужіння, нагадав присутнім, що, хоч більшість з них не зазнали страхіть війни, однак саме їм Господь довірив цього дня молитися над останками полеглих у бою та стояти на місці матерів, що не дочекалися синів, дружин, що овдовіли рано та дітей, що не пізнали батьківської ласки.
Невідомим солдатам-визволителям були віддані остані військові почесті та належні християнські молитви, після чого їх було захоронено у братській могилі.