Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.10.2010. ІСПАНІЯ. Архієпископ Симеон зустрівся з віце-губернатором регіону Мурсія

26 жовтня Делегація Української Православної Церкви на чолі з архієпископом Вінницьким і Могилів-Подільським Симеоном з візитом перебуваючи у Іспанії, зустрілась з віце-губернатором регіону Мурсія пані Марія Педро Реверте Гарсія в резиденції губернатора. В зустрічі взяли участь: Генеральний консул України В. Кохно, голова Синодального Відділу «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик), заступник голови О.Щербакова, секретар відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрей Миколай Данилевич та співробітник ВЗЦЗ УПЦ А.Кобилецький.
Архієпископ Симеон розповів віце-губернатору про мету приїзду делегації до Іспанії, про Пересопницьке Євангеліє та його релігійне та культурне значення для України.
Під час бесіди було порушено питання щодо можливості виділення місцевою владою приміщення для звершення православних богослужінь для чисельної української православної громади. Згідно з офіційними даними, в регіоні Мурсія офіційно зареєстровано біля 6 500 тисяч українців. Тому наявність православної парафії в цьому місті є більш, ніж актуальною.
В свою чергу пані Гарсія позитивно відізвалась про українців, охарактеризувавши їх як трудолюбивих, безконфліктних людей, які приносять користь іспанському суспільству, а також пообіцяла докласти зусиль для задоволення релігійних потреб наших співвітчизників.
На завершення зустрічі архієпископ Симеон подарував віце-губернатору ікону Пресвятої Богородиці.