Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.10.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир відкрив виставку «Тисячолітня історія паломництва на Русі»

21 жовтня, у Свято-Успенському соборі Києво-Печерської Лаври у рамках Міжнародної Конференції з питань паломництва відкрилась виставка «Тисячолітня історія паломництва на Русі».
Даний захід проводиться за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира і організований Українською Православною Церквою спільно із Міністерством культури і туризму України та Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником.
В урочистій церемонії відкриття взяв участь Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. У вітальному слові, Архіпастир в першу чергу подякував організаторам та благословив їх на подальші труди. Владика Володимир підкреслив значення паломництва по святих місцях у духовному житті людини.
На за заході також були присутні: заступник міністра культури і туризму України Тимофій Кохан, Надзвичайний і Повноважний посол республіки Греції в Україні Георгіос Георгунтзоз, представники Посольств країн-учасниць (Італії, Сербії, Румунії, Польщі, Ізраїлю), делегати та гості конференції.
Виставка розповідає про традиції паломництва, що стали невід’ємною частиною церковного життя православних християн на Русі.
Експозиція відрізняється широким різноманіттям представлених експонатів і включає в себе предмети, що мають цінність, перш за все, для православного паломника. Це старовинні ікони та книги, види монастирів і святих місць, картини, документи, світлини, паломницькі реліквії та сувенирі, предмети побуту паломників та інше.