Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.10.2010. КИЇВ. Владика Пантелеімон освятив накупольні хрести храма

11 жовтня за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон освятив накупольні хрести храма святителя Спиридона Триміфунтського, що будується у парку «Юність» Святошинського району столиці (між проспектом Леся Курбаса та вул. Картвелішвілі, мікрорайон Борщагівка).
Владиці Пантелеімону співслужили священики Західного благочиння Києва та молились чисельні прихожани.
Після завершення освячення, єпископ Пантелеімон звернувся до віруючих із вітальним словом, в якому розповів про значення Хреста Господнього в житті християнина.
У відповідь настоятель храму протоієрей Миколай Данилевич від імені парафіян подякував владиці за молитви та теплі слова. Отець Миколай розповів, що ідея будівництва храму честь цього святого виникла під час підготовки до принесення мощів святителя Спиридона Триміфунтського в Україну ще у 2009 році.
Єпископ Васильківський Пантелеімон та настоятель храму також дали інтерв’ю церковному телеканалу «Глас», яке планується до виходу в ефір 17 жовтня в рамках щонедільної програми «Світ Православ’я».
Парафіяни та місцеві жителі впевнені, що добудований храм стане прикрасою столичного парку, стан благоустрою якого наразі бажає кращого. Зокрема, в парку немає освітлення, внаслідок чого місцеві мешканці бояться з’являтися там в темний період доби. Там часто збираються люди, що страждають від наркоманії та пияцтва. Наявність православного храму, за переконанням місцевих жителів, сприятиме оздоровленню духовно-моральної ситуації в мікрорайоні.