Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.09.2010. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Низкиницький монастир отримав дзвін у подарунок

26 вересня в Успенському Низкиницькому монастирі відбулася приємна подія – благодійники привезли і подарували древній обителі цінний подарунок – церковний дзвін.
Благовіст вагою 78 кг., прикрашений священними зображеннями та написом «Всякое дыхание да хвалит Господа» був виготовлений нововолинськими майстрами на Заводі художнього литва. Керівник підприємства Андрій Самков, передаючи дзвона обителі, запевнив намісника монастиря архімандрита Вікентія, що це не останній подарунок монастирю від нововолинських металургів – з часом ми повністю укомплектуємо дзвіницю Низкиницької обителі, – пообіцяв Андрій Володимирович.
Від імені братії і прихожан монастиря отець Вікентій подякував А. В. Самкову та колективу підприємства за їхню жертву. «Кожного разу, коли дзвонитиме цей благовіст , – сказав архімандрит Вікентій, – ми будемо молитовно згадувати усіх вас, адже під час богослужіння ми молимося за засновників, благодійників святої обителі цієї, і просимо щоб Господь дарував їм замість земного – небесне, замість тимчасового – вічне, замість тлінного – нетлінне».
Невдовзі благовіст займе своє місце на монастирській дзвіниці.
Опісля гості відвідали новостворений монастирський музей.
Протодиякон Віктор Мартиненко