Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.09.2010. ВІННИЦЯ. У єпархії відбулося свято здорової сім’ї та футбольний матч між командами духовенства і місцевої влади

25 вересня на центральному міському стадіоні відбулося свято Здорової сім’ї. Це був черговий великий захід у рамках року Сім’ї, оголошеного у єпархії з благословення архієпископа Симеона. Метою свята його організатори – єпархіальне управління та єпархіальний відділ по роботі з молоддю, визначили популяризацію здорового способу життя та організацію сімейного дозвілля для православних міста та області.
Свято здорової сім’ї проходило у формі спортивних змагань на зразок «веселих стартів». У них взяли участь сім’ї православних парафіян — переможці районних змагань, які проводилися протягом місяця в усіх благочиннях єпархії. Шаргородське, Мурованокуриловецьке та Барське благочиння представляли сім’ї священиків. Сім’я протоієрея Олега Лаврентюка – настоятеля Іоанно-Богословського храму с. Гармаки Барського району в результаті виграла змвгання та отримала від владики Симеона у благословення ікони Спасителя та Божої Матері, а також головний приз – телевізор. Він займе своє місце у недільній школі та допомагатиме о. Олегу і його матушці у проведенні занять. До речі, протоієрей Олег привіз із собою дві команди, але регламент змагань не дозволив другій взяти участь у них, але дівчата з Гармак були чи не найкращими вболівальницями, які підтримували усі команди.
На завершення ж свята відбувся футбольний матч між командами духовенства та влади м. Вінниці та області. У цій грі перемоглі посадовці (далися взнаки їхні щотижневі тренування). Батюшки, хоча й повели у рахунку 1:0, в результаті все ж таки поступилися 1:3. Але, як зауважили їхні суперники, команда єпархії у порівнянні з минулим роком значно додала і у майстерності, і у фізичнійформі. Але головне не перемога, а гарний настрій, який глядачам подарувала цікава гра та неперевершений коментар ігумена Доната (Синиці), котрий отримав приз найкращого вболівальника. А вінницькі посадовці отримали з рук архієпископа Симеона подячні грамоти за участь у єпархіальному святі.
А завершилося свято здорової сім’ї спільною солодкою трапезою, яку приготували організатори. Як зазначив владика Симеон, підводячи підсумки проведеного заходу, свято пройшло не «для галочки», щоб просто потім відзвітувати, що щось було проведено, а викликало справжній інтерес і у айбутньому році, з Божою допомогою, буде проведено на ще більш високому рівні.
Прес-служба Вінницької єпархії