Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.09.2010. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон урочисто відзначив День свого небесного покровителя – преподобного Симеона Стовпника

14 вересня архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон відзначив День свого Тезоіменитства. Святкові урочистості розпочалися з Божественної літургії у Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Богослужіння очолив митрополит Хмельницький і Староконстянтинівський Антоній. Йому співслужили сам іменинник архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, а також архієпископи Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Криворізький і Нікопольський Єфрем, єпископи: Уманський і Звенігородський Пантелеімон та Шепетівський і Славутський Володимир. У богослужінні взяли участь настоятелі монастирів та благочинні Вінницької єпархії.
По завершенню літургії іменинника привітав митрополит Антоній, котрий від імені всіх архієреїв побажав владиці Симеону здоров’я, довголіття і невтомної енергії у служінні Богу і людям.
Архієпископа Симеона привітали керівники місцевої влади на чолі з губернатором Вінниччини М.В. Джигою, головою облради Г.М. Заболотним та мером Вінниці В.Б. Гройсманом. Добрі слова на адресу іменинника прозвучали від народного депутата України С.К. Глуся. Цього святкового дня владику Симеона вітали керівники силових структур, бізнесмени, військові, педагоги. Від імені Вінницького державного педагогічного університету іменинника привітав його ректор О.В. Шестопалюк.
Вже давно закінчилася служба, а до владики з квітами і подарунками підходили люди: представники духовенства з Вінницької, Володимир-Волинської єпархій та з сусідньої Молдови. Гарні букети архієпископу Симеону подарували від жіночих монастирів: від Браїлівського його ігуменя Антонія та від Зимненського Ставропігійного монастиря – настоятельниця ігуменя Стефана.
Люди вітали владику Симеона під спів дитячого хору Спасо-Преображенського кафедрального собору, який спеціально до цього дня вивчив і виконав для свого архіпастиря нові піснеспіви. А напередодні владику привітав ще один дитячий колектив студії м’якої іграшки, що при Вінницькому Палаці юнацтва.
Одним словом, владика Симеон у День своїх іменин почув багато приємних привітань і побажань від зовсім різних людей, які люблять і поважають свого архієрея за його працелюбність, енергійність, самовіддане служіння Богові і людям, за турботу і піклування про свою паству, а головне, за велике добре серце владики, в якому знайдеться місце для усіх.