Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.07.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир молитовно відзначив 44-ту річницю своєї архієрейської хіротонії

9 липня, у день вшанування Тихвинської ікони Божої Матері, Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Володимир відзначив 44-річчя своєї архієрейської хіротонії.
У день свята Первосвятитель у співслужінні сонму архієреїв Української Православної Церкви та духовенства Київської єпархії звершив Божественну літургію під відкритим небом — на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври. Також за відправою молився представник Константинопольського Патріархату єпископ Синопський Афінагор.
За богослужінням Первосвятитель помолився за упокій нині спочилих архієреїв, що у 1966 році звершували єпископську хіротонію Владики Володимира.
Наприкінці літургії Преосвященний єпископ Афінагор поздоровив Митрополита Володимира із річницею архієрейської хіротонії та передав вітання Константинопольського Патріарха Варфоломея.
В свою чергу Архіпастир подякував гостю за вітальні слова та поздоровив духовенство і вірян із святом на честь Тихвінського образу Богородиці.
Також наприкінці богослужіння Митрополита Володимира поздоровив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.