Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.06.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. В місті попрощались з головою облради ветеранів ВВВ

30 червня 2010 р. у Свято-Покровському кафедральному соборі м. Хмельницького було здійснено чин відспівування над тілом спочилого Івана Миколайовича Бондаря, Голови облради ветеранів ВВВ.
Митрополит Антоній висловив співчуття з приводу смерті Івана Миколайовича, яке було зачитане після похорону секретарем єпархії:
Пішла із життя добра, чуйна, порядна людина… Людина, що пройшла випробування війною та усе життя поклала на служіння людям, займаючи високі посади, а в останні роки, очолюючи Обласну раду ветеранів Великої Вітчизняної війни.
Згадуючи про страшні часи війни, зазначу: більшість наших солдатів й офіцерів у роки Великої Вітчизняної були охрещені.
В усі часи було дуже важливо, щоб воїн, який боронить рідну землю, був людиною, осяяною світлом правди Христової, людиною мужньою, але разом із тим доброю, високоморальною та кришталево чистою. Лише цим переміг наш народ у роки Великої Вітчизняної війни – не тільки військовою майстерністю, але й силою та чистотою духу. Саме такою людиною був спочилий у Господі – Іван Миколайович!
Наші дорогі ветерани, яких, нажаль, все менше і менше залишається серед нас, ніколи не падали духом і завдяки цьому виходили переможцями з важких битв минулого, пам’ятаючи про священний борг перед Батьківщиною й вірою, завдяки цьому вони тримаються у строю і сьогодні, будучи для нас взірцем і гідним прикладом.
Ми усі добре знали, любили і поважали Івана Миколайовича – людину добру, порядну, взірцево виховану, з тонким почуттям гумору.
Сьогодні слова співчуття звертаю до рідних і близьких спочилого: не впадайте у надмірну скорботу, але пам’ятайте – молитва є найважливішою справою, найбільшою жертвою, яку ми можемо принести для спочилого.
Браття і сестри! Поминайте р/Б Івана у своїх молитвах, за християнською традицією, простіть йому сьогодні усі гріхи вільні та невільні, а Всемилостивий Господь нехай упокоїть душу його в оселях праведних.
Нехай буде вічна пам’ять новопредставленому р/Б Івану!