Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.06.2010. ПОЛТАВА. Випускники Технічного університету отримали благоcловіння Церкви

Для студентів багатьох вищих навчальних закладів вже закінчилась спекотна пора складання випускних іспитів та захист дипломних робіт, і настала черга довгоочікуваної події – випускному дню та отриманню диплома.
24 червня, в залі засідань обласної державної адміністрації відбулось відкрите засідання вченої ради Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, присвячене вшануванню кращих випускників вишу 2010 року.
У нинішньому році університет випускає 1360 спеціалістів та магістрів, з них 252 отримали освіту за кваліфікаційним рівнем «магістр», 138 закінчили навчання з відзнакою. 76 найбільш обдарованих випускників рекомендовано до вступу в аспірантуру.
Серед учорашніх студентів і магістрантів, які зібралися у залі засідань обласної ради, — відмінники навчання, автори науково-практичних розробок, призери всеукраїнських студентських олімпіад і конкурсів, учасники міжнародних наукових конференцій, активісти студентського самоврядування, учасники художньої самодіяльності, спортсмени.
Розпочалися урочистості виконанням студентського гімну «Gaudeamus igitur».
На запрошення ректора Технічного університету доктора економічних наук, професора Володимира Олександровича Онищенка та з благословення рхієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, в урочистостях взяв участь випускник цього вишу настоятель Свято-Самсонівського храму протоієрей Костянтин Оніпко. Отець Костянтин передав найкращі побажання від Високопреосвященнішого архієпископа Филипа та від себе особисто побажав випускникам наснаги і нових звершень в їх діяльності та наголосив, що для справжнього спеціаліста придбання знань і навиків не повинно закінчуватись після виходу з стін «alma mater», а продовжуватись і удосконалюватись в їх професійній діяльності.