Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.06.2010. НЬЮ-ЙОРК. Голова Синодального відділу УПЦ «Місія Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик) взяла участь у зустрічі з української діаспорою у США

18 червня українська делегація на чолі з Міністром культури і туризму України Михайлом Кулиняком у складі Марини Громової – генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, ігумені Серафими (Шевчик) — голови Синодального відділу Української Православної Церкви «Місія Церква і культура» та інших представників в рамках відкриття Міжнародної виставки «Слава України: святі образи XI-XIXст.» відвідала Український музей в місті Нью-Йорку та оглянула виставку «Україна-Швеція на перехрестях історії (XVII-XVIII століття)».
Організатори виставки присвятили експозицію надзвичайно цікавому, наповненому енергією національного державотворення, драматичному періоду українсько-шведських відносин XVII-XVIII століття. Загалом на виставці представлено понад 100 унікальних пам’яток, які належать 27 інституціям України, Швеції та США.
Під час відвідання Українського музею відбулося спілкування членів делегації з представниками української діаспори в США: Марією Шуст, Анною Кріль-Пизюр, Ларисою Рафаєл, Юлією Загородою, Ольгою Олач, Олесею Іванишин, Дарією Байко, Миколою Галів, Ольгою Гнатейко. Учасники зустрічі домовилися розвивати та зміцнювати дружні відносини, активізувати культурний діалог між обома країнами та висловили надію на подальшу плідну співпрацю.