Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.06.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній звернувся до учасників виставки «Православна Україна»

Звернення
Митрополита
Хмельницького і Старокостянтинівського
Антонія
до організаторів та учасників
Першої виставки
«Православна Україна» на Хмельниччині
Улюблені браття і сестри!
Сьогодні на Хмельниччині започатковується важлива подія – починає роботу Перша виставка «Православна Україна» на Хмельниччині, метою якої є залучення широких верств населення до цінностей і витоків Православ’я, а також зміцнення зв’язків між Православною Церквою та підприємствами і організаціями культури, торгівлі, промисловості, митцями: художниками, майстрами декоративно-ужиткового мистецтва, фахівцями з пошиву церковних риз та одягу і багатьма іншими окремими творчими людьми та цілими організаціями, яких єднає сповідання єдиної віри.
На виставці представлено багатий вибір духовної літератури та компакт-дисків, церковного начиння: ікон, ювелірних виробів, кераміки; свої вироби представляють не лише виробництва й видавництва, але й Православні монастирі і храми.
Відомо, що на будь-яку людську творчість впливає внутрішній стан людини, а також мотив, що спонукає творити. Коли людина працює з Божого благословення, з молитвою, а мотивацією роботи, є прагнення прославити Бога, результат такої діяльності буде іншим, аніж у випадку, коли автор, скажімо книги, або витвору мистецтва, прагне прославити лише самого себе, живе безбожно і працює задля наживи. Саме це слід враховувати, беручи до рук нову книгу, дивлячись кінофільм, або слухаючи музику. Є творчість, яка сприяє духовному зросту й живить душу вічністю та добром, є творчість і руйнівна. Приємно, що на виставці представлені зразки саме високої творчості та витвори справжнього мистецтва.
Проведення подібних виставок є корисним, адже сприяє налагодженню зв’язків та плідній дискусії між людьми: творчою інтелігенцією, педагогами освітніх закладів і Недільних шкіл, а також виробниками церковного начиння, монастирями, парафіями, тощо.
На завершення, хочу особливо зазначити, що перед усіма нами сьогодні гостро стоїть спільне завдання працювати в ім’я того, щоб наша Українська Держава була справжньою Православною країною, у якій якомога більше наших співвітчизників покладало моральні принципи Православ’я в основу свого особистого, сімейного життя та професійної діяльності, будуючи на них й життя нашого суспільства та Держави! Цьому безпосередньо сприяє проведення ось такої чудової виставки, організаторам та учасникам якої щиро зичу міцного здоров’я, миру, злагоди та Божої допомоги у всіх добрих справах та починаннях!
З повагою
Керуючий
Хмельницької єпархії УПЦ
+АНТОНІЙ,
МИТРОПОЛИТ
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ І СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ
Прес-служба єпархії