Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.06.2010. ВІННИЦЯ. Священик єпархії взяв участь у Міжнародному паломництві військових капеланів

З благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира, представник Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, клірик Вінницької єпархії протоієрей Адріан Рішко з 16 по 31 травня брав участь у 52-му міжнародному військовому паломництві до м. Лурд (Франція). Цьогорічне паломництво було присвячене темі міжнаціонального братерства та проходило під гаслом: «Багато націй – один народ Божий». Організаторами духовного заходу виступили департамент гуманітарної політики Міністерства оборони України (завідувач сектору роботи з релігійними організаціями Мельник Олександр Іванович – керівник делегації).
До складу української делегації входило 67 осіб, у т.ч. курсанти Львівського інституту Сухопутних військ, Севастопольського військово-морського інституту імені П. С. Нахімова, представники Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України один представник від УПЦ.
Історія паломництв до чудотворного місця у Люрді бере свій початок із 1958 року, коли французькі військові запросили своїх колег з Німеччини, щоб спільно з родинами помолитися за мир у всьому світі. Від того часу кількість учасників таких прощ значно зросла, сюди приїжджають представники військових відомств із понад сорока країн світу. З 1996 року участь у міжнародному паломництві бере делегація військових України.
Під час цьогорічної поїздки її учасники відвідали сім країн Європи: Польщу (м. Вадовіци), Чехію (м. Прага), Німеччину (м. Мюнхен), Францію (м. Париж, м. Лурд), Італію (м. Рим), Австрію (м. Відень) та Угорщину (м. Будапешт). У Лурді, який був головною метою паломництва, 21-23 травня відбулося традиційне зібрання військових капеланів, у якому взяли участь представники 34 країн світу. Окрім молитв за мир, хресних ходів та інших духовних заходів, у Лурді відбувся військовий парад учасників паломництва.
Під час багатоденної поїздки представник УПЦ духовно опікувався православними військовослужбовцями, постійно проводив з ними бесіди, сповідував, звершував богослужіння та проповідував, спілкувався також з представниками інших конфесій.
Участь у поїздці дала можливість священику Адріану Рішко вивчити досвід роботи капеланів з різних країн світу, про що священик доповів після прибуття в Україну Голові Синодального Відділу по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископу Лвівському і Галицькому Августину.
Прес-служба Вінницької єпархії