Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.06.2010. ЛУЦЬК. Заупокійне богослужіння на «Брусиловському кладовищі»

Генеральний консул Російської Федерації у Львові Євген Гузєєв четвертого червня побував з візитом у Луцьку. На старому кладовищі в селі Ромашківка Ківецівського району він разом з представниками волинської влади поклав квіти до братських могил воїнів полеглих під час Першої світової війни.
Відслужили панахиду з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта священнослужителі Волинської єпархії Української Православної Церкви на чолі з секретарем єпархії протоієреєм Миколаєм Бондаруком. Батюшці співслужили священики Ківерцівського благочиння разом з благочинним цієї округи протоієреєм Олександром Кондратюком. Заупокійне богослужіння співали студенти Волинської Духовної семінарії під керуванням протоієрея Петра Муляра.
Виступили й учасники ансамблю «Журавушка» з центру російської культури «Соотечественник» з Луцька.
Консул Гузєєв зазначив, що подвиг полеглих воїнів має служити основою виховання підростаючого покоління.
Довідка:
В селі Ромашківка Ківецівського району на «Брусиловському кладовищі», як його називають місцеві мешканці, поховані воїни восьмої армії Південно-Західного фронту. Вони під командуванням генерала Олексія Брусилова з 4 по 16 червня 1916 року здійснили наступальну операцію, яка отримала назву «Брусиловський прорив».