Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.06.2010. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт звершив молебень для журналістів області і вручив представникам ЗМІ області церковні нагороди

3 червня, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт у Свято-Покровському кафедральному храмі звершив молебень для журналістів області з нагоди їх професійного свята. Після молебню священнослужителі звершили заупокійну літію, під час якої помолились за тих журналістів, котрі уже відійшли у вічність.
Владиці спів служили: настоятель Свято-Покровського кафедрального храму Луцька протоієрей Георгій Шевчук, настоятель храму Всіх святих землі Волинської протоієрей Володимир Яцишин, ректор ВДС протоієрей Сергій Ющик, благочинний храмів Луцька протоієрей Володимир Літвенчук, голова інформаційно-просвітницького відділу та прес-служби єпархії протоієрей Валентин Марчук та клірики храмів Луцька. Співали богослужіння студенти ВДС під керуванням протоієрея Петра Муляра.
Після богослужіння владика привітав представників ЗМІ з святом. «В своєму житті ми повинні пам’ятати, що за кожне слово дамо відповідь на Страшному Суді перед лицем Господнім. Словом можна допомогти людині, утішити, зарадити горю, підтримати у важкі хвилини життя. Але і словом можна убити людину, скривдити, образити та принизити гідність людини. Створюючи свої роботи по журналістиці, ви повинні допомагати людям творити добро для блага держави та Церкви.
Дякую всім за підтримку нашого першого Всеукраїнського фестивалю духовної пісні «Волинський благовіст», під час якого, завдячуючи багато в чому саме вашій роботі, ми зібрали 160 тисяч гривень для обездолених дітей Волині»,- зауважив митрополит.
Після богослужіння митрополит Ніфонт від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України вручив церковні нагороди журналістам та колективам волинських ЗМІ. Кожному журналісту владика з нагоди свята вручив подарунок: нещодавно видану у Волинській єпархії УПЦ книгу «Богогласник» (збірка духовних пісень XVII-XX століть), іконочки Володимирської Божої Матері, а також по плитці шоколаду.
Після вручення нагород всі разом сфотографувалися перед храмом.