Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.05.2010. КИЇВ. Єпископ Макарівський Іларій взяв участь у заходах, присвячених 65-річниці Великої Перемоги

5 травня, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій взяв участь в урочистих заходах по відкриттю меморіальної дошки на фронтоні храму святого Миколая Чудотворця на водах (Подільський район, біля річкового вокзалу), присвячених 65-річниці Великої Перемоги та 70-річниці Пінської військової Флотилії.
Організатори заходу – Київська громадська організація «Товариство ветеранів розвідки Військово-Морського Флоту» і військово-історичний клуб «Київ».
Біля стін храму єпископ Іларій у співслужінні храмового духовенства відправив заупокійну літію по загиблим у роки війні.
В своєму слові Преосвященний Владика відзначив важливість подвигу військових моряків та особливо його духовний вимір та від імені Блаженнішого Митрополита Володимира поздоровив ветеранів зі святом 65-річниці Великої Перемоги, що наближається, і побажав їм міцного здоров’я й щирих благословень Господніх.
Також єпископ Іларій нагородив ветеранів благословенними грамотами Предстоятеля Української Православної Церкви.
На заході також були присутні та виступили з привітальними словами члени делегації Міжнародної Козачої організації і Виконавчого Комітету Союзної Держави Росії-Білорусі протоієрей Леонід Калінін та Володимир Мусієнко.