Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.04.2010. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир відправив Літургію на місці будівництва Кафедрального Собору УПЦ

11 квітня, у Фомину неділю, Предстоятель Української Православної Церкви звершив Божествену літургію у храмі Всіх Святих на місці будівництва Свято-Воскресенського Кафедрального Собору УПЦ.
Його Бладаженству співслужили: секретар Предстоятеля єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр та клірики храму.
За богослужінням Блаженнійший Владика нагородив правом носіння хреста з прикрасами духівника телекомпанії «Глас» протоієрея Михаїла Ганічева та возвів у сан протоієрея заступника голови Синодального Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ ієрея Сергія Котика. Окрім цього, Архіпастир висвятив у священника голову Головної редакції телевізійних програм УПЦ диякона Сергія Баршая.
Також Владика Митрополит підніс свої первосвятительські молитви за упокій душ архієпископа Гайновського Мирона та інших загиблих у Смоленській трагедії.
Після Літургії Блаженніший Владика відправив перед чудотворною Віфлеємською іконою Пресвятої Богородиці подячний молебень, під час якого просив у Пречистої заступництва і допомоги нашій країні та її боголюбивому народу.
Перед початком відправи, Предстоятель освятив копію Віфлеємської та список Єрусалимської ікон Пресвятої Богородиці, що віднині перебуватимуть у дерев’яному храмі.
Список Єрусалимської ікони був написаний київськими майстрами та перебував на Святій Землі із офіційною делегацією Українською Православною Церквою, котра доставила цього року до України Благодатний Вогонь. Зокрема, ікона відвідала Гефсиманію, де вона була прикладена до оригіналу Єрусалимського образу.