Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.03.2010. ЛУЦЬК. Відбувся круглий стіл: «Сучасні проблеми та перспективи розвитку недільних шкіл при храмах Луцька Волинської єпархії УПЦ»

У стінах Волинської духовної семінарії з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького та Волинського Ніфонта відбулось засідання духовно-просвітницького відділу Луцька, на тему: «Сучасні проблеми та перспективи розвитку недільних шкіл при храмах Луцького міського округу Волинської єпархії УПЦ». До участі у засіданні були запрошені всі керівники недільних шкіл, котрі діють при храмах Луцька та студенти ВДС.
На зустрічі був присутній благочинний храмів Луцька протоієрей Володимир Літвенчук, котрий визначив та підкреслив мету, ціль та напрямок зустрічі, запропонувавши нові та актуальні методи вирішення поставленого питання.
До обговорення приєднався також керівник духовно-просвітницького відділу Луцька ієродиякон Ніфонт (Омельчук), котрий запропонував новий зміст та систему викладання богословських істин в недільних школах при приходських храмів, котра вже протягом декількох років успішно використовується у недільній школі при Волинській духовній семінарії.
Також ієродиякон Ніфонт виніс на загальне обговорення питання заміни та актуалізації методики виховання сучасної молоді. На фоні загального обговорення була розглянута система діяльності активно-діючих недільних шкіл міста, підкреслені плюси та мінуси їхньої діяльності, вирішені питання морального, організаційного та соціального характеру.