Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.03.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ. Митрополит Антоній привітав губернатора з призначенням

19 березня 2010 р. в актовій залі Хмельницької облдержадміністрації відбулося урочисте зібрання з нагоди призначення нового Голови ОДА, яким став Ядуха Василь Степанович.
Наказ Президента України про призначення В.С.Ядухи на відповідальну посаду оголосив віце-прем’єр міністр України Сівкович Володимир Леонідович, який спеціально для цього прибув до Хмельницького.
Митрополит Антоній привітав Василя Степановича з високим призначенням адресою, у якій зазначив:
«Від імені духовенства і віруючих Хмельницької єпархії Української Православної Церкви, щиросердечно вітаю Вас з призначенням на високу й відповідальну посаду Голови Хмельницької Обласної Державної Адміністрації!
Мені надзвичайно приємно що Ви – людина інтелігентна, дипломатична й досвідчена – справжній фахівець, який присвятив служінню людям більшу половину свого життя, сьогодні керуватимете Хмельницькою держадміністрацією, несучи важкий хрест служіння на благо мешканців нашого квітучого Подільського краю й Українського народу – це Божий промисел!
Звісно, Церква і Держава мають різні функції та різні способи досягнення мети, і фактично незалежні один від одного, але і Церква і Держава слугують народу – нашому українському суспільству, тож, хочу висловити надію на плідну співпрацю і взаємопорозуміння!
Я впевнений – позитивні перетворення, які сьогодні тривають в Україні піднесуть її з попелу конфліктів, протистояння й боротьби, а недалеке майбутнє принесе щастя нашим людям й порозуміння на усіх рівнях не лише між Церквою та Державою, але й між різними релігійними конфесіями України!
Ми неодмінно у напруженій співпраці наблизимо час, коли Православна Церква та її місія у суспільстві, стануть керівним духовним фактором в історії нашого рідного Подільського краю та Українського народу!
Нехай Всемилостивий Господь благословляє усі Ваші добрі справи й починання!».
У дар новому губернатору була піднесена ікона Христа Спасителя.
На урочистому зібранні з благословення Митрополита АНТОНІЯ були присутні клірики єпархії: секретар Є.У. – протоієрей Олександр Дацюк, протоієрей Петро Задвірний, ієрей Ростислав Гук, диякон Віталій Козінчук.