Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.03.2010. ЛУЦЬК. Єпархія не закликала волинян відмовлятися від ідентифікаційних номерів

Минулого тижня відбулася зустріч голови Громадської ради Юрія Довгуна та начальника відділу реєстрації та обліку платників податків Дмитра Пісьмана з митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом.
Під час розмови владика розповів, що він особисто має ідентифікаційний номер та використовує його, оскільки є не тільки душпастирем, але й керівником великої церковної організації (360 приходів), здійснює господарську діяльність, має рахунки в банках тощо.
«В мене є мобільний телефон, за номером якого можна встановити моє місцезнаходження з точністю до трьох метрів. Це більш реальна можливість слідкувати за людиною, ніж папірець з надрукованими цифрами. Паспорт теж є папером з цифрами, але ж ніхто не відмовляєтья від паспорта!» – сказав владика.
Владика також запевнив, що священики УПЦ не причетні до закликів відмовлятись від ідентифікаційних номерів. Такі заклики лунають від радикальних навколоцерковних організацій, діяльність яких засуджується Церквою.
Наприкінці розмови владика Ніфонт підкреслив, що Бог не в цифрах, а в душі людини і ніякий номер не може відвернути віруючу людину від Бога.