Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.03.2010. ЛУЦЬК. Благочинні єпархії прийняли участь в святкуванні 70-річчя Маневицькому району

Урочисті збори та святковий концерт з нагоди 70-річчя утворення Маневицького району, 26 лютого, відвідали волинські високопосадовці. Захід відбувався в районному Будинку Культури, де в холі розмістилися різні виставки.
У президії зборів розмістилися голова Волинської ОДА Микола Романюк, радник голови Волинської обласної ради Володимир Банада, голова Маневицької РДА Костянтин Давидюк, голова Маневицької районної ради Андрій Сопронюк та попередні керівники району. Серед інших гостей — голови сусідніх з Маневиччиною райрад та РДА, відомі на Маневиччині люди, депутати облради Людмила Кирда та Віктор Чорнуха.
На урочистостях за благословенням керуючого єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта участь взяли благочинні району: Маневицького округу- протоієрей Тарас Огородник та Колківського – протоієрей Петро Бугайчук.
Від імені учасників зборів представники громадськості поклали квіти до Меморіалу Слави та пам’ятного знака полеглим воїнам-афганцям.
Голова райради Андрій Сопронюк у своєму виступі розповів про історію району, починаючи від часів Київської Русі. Посадовець неодноразово згадував у промові відомих осіб Маневиччини. Згодом присутні вшанували померлих мешканців району хвилиною мовчання.
На завершення відбувся святковий концерт.