Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.02.2010. СУМЫ. Покаянное письмо группы верующих во главе со «священником» из раскольнической группировки УПЦ КП

Його Преосвященству,
Преосвященнішому Євлогію,
єпископу Сумському і Охтирському,
Керуючому Сумською єпархією
Української Православної Церкви
Преосвященніший Владико!
Ми, жителі міста Суми, звертаємось до Вас, щоб засвідчити виявлення нашої совісті і просити прийняти нас із покаянням під свій Святительський омофор. Донині ми перебували поза межами Святої Православної Церкви у розкольницькій організації УПЦ КП. Ми вірили тим людям, які запевняли нас, що УПЦ КП є «гілкою» Православної Церкви, сподівались, що знайдемо спасіння і спокій наших душ в їхніх храмах. Але згодом нам стало зрозуміло, що ніяких «гілок» Єдиної Церкви Христової не існує. Ми зрозуміли, що організація, яка іменує себе УПЦ КП, для всього світового Православ’я є розкольницьким угрупуванням, в якій відсутня благодать Божа. Нам стали зрозумілі сумні наслідки приналежності до розкольницької групи: недійсність і недієвість таїнств (зокрема, священницьких хіротоній та інших) через відокремленість від благодатного і спасительного лона Церкви Христової.
Усвідомлюючи свою провину в співучасті в грісі розколу, ми каємося у всіх гріхах, які ми скоїли, перебуваючи в розколі. Ми визнаємо і сповідуємо, що в Україні є канонічна Українська Православна Церква під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, а на канонічній території Сумської єпархії є єдиний канонічний єпископ – Преосвященний Євлогій, єпископ Сумський і Охтирський. Ми не бажаємо більше належати до розкольницького угрупування УПЦ КП, яке очолює лже-патріарх Філарет (Денисенко), ми не бажаємо бути під духовною опікою лже-єпископа Мефодія (Срібняка).
Ми просимо прийняти слова нашого покаяння як свідчення нашої духовної рішучості, як бажання наших християнських сердець. Усвідомлюючи провину гріха розколу, ми просимо про милість — прийняти нас у лоно Сумської єпархії Української Православної Церкви. Ми прагнемо до спасіння наших душ, яке можливе лише у єдності із канонічною Православною Церквою. Свідчимо, що таке наше волевиявлення є однозначним і рішучим. При цьому цілуємо Святий Хрест і Святе Євангеліє як свідчення непорушності наших слів.
Із сподіванням на Вашу Архіпастирську милість
від імені групи осіб
Гліб Власенко