Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.02.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Клірик єпархії прийняв участь у роботі конференції

8 лютого на базі Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського відбулася наукова конференція «Виховання молоді на принципах християнської моралі», організована керівництвом вузу спільно з Вінницьким єпархіальним управлінням УПЦ.
Конференція розпочалася з молитви та благословення Симеона, архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського – викладачам та студентам університету, а також представникам духовенства Вінницької і Хмельницької єпархій.
З першою доповіддю на конференції виступив тимчасово виконуючий обов’язки ректора педуніверситету О.В. Шестопалюк, котрий закликав до уникання «лінійності» у вирішенні проблем молоді і розробки методів виховання молодого покоління з залученням духовного досвіду українського народу і його релігійних традицій.
З цікавими доповідями на конференції також виступили як світські, так і духовні доповідачі. Зокрема з благословення митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія у роботі конференцію прийняв участь та виступив з доповіддю — «Завдання сучасної педагогіки – перетворити школи у центри морального виховання» клірик Хмельницької єпархії Ієромонах Даниїл (Тернавський).
По завершенні пленарного засідання архієпископ Симеон подякував усім за інтерес, який вони проявили до проблем духовного виховання, а також за високий рівень доповідей, які прозвучали в ході роботи конференції.
Прес-служба єпархії