Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.01.2010. ВІННИЦЯ. Троє молодих злочинців напали на парафіян біля храму у Мурованих Курилівцях

21 січня о 19:45 у районному центрі смт. Муровані Курилівці на території храму Різдва Пресвятої Богородиці був здійснений напад на парафіян, які очищали церковне подвір’я від снігу. Постаждало подружжя літніх людей та їхній 22-річний син.
Троє нападників спочатку викрикували брутальні слова на адресу Православної Церкви і місцевого священика, а потім дістали заготовлені дерев’яні кийки та почали бити беззахисних людей. Разом з цим молодики зірвали церковну браму, на якій був зображений хрест і топтали його ногами та били палками.
Свідки події викликали міліцію, яка затримала двох нападників. Третьому вдалося втекти. Всі вони є місцевими жителями і наразі перебувають у райвідділі внутрішніх справ. За словами свідків затримання молоді злочинці вели себе неадекватно і очевидно перебували під впливом алкоголя або наркотиків.
Як повідомив нам настоятель місцевого храму благочинний Мурованокуриловецького району протоієрей Василій Балан, це вже не перший випадок, коли хулігани нападають на храм і на парафіян. Ще влітку декілька молодих людей, серед яких і були і ті, що затримані 21 січня, викрикували брутальні слова на адресу православної віри і жбурляли пляшки в парафіян храму. Тоді вони не наважилися відкрито напасти на людей, серед яких було багато міцних чоловіків, а тепер здійснили свій злочинний намір. Як сказав нам отець Василій, найближчим часом він відвідає затриманних у райвідділі та поговорить з ними. «А зараз ми молимось, щоб Господь їх простив і врозумив» — додав священик.
Прес-служба Вінницької єпархії