Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.01.2010. КИЇВ. Священик відвідав Прилуцьку виховну колонію

9 січня голова Синодального відділу тюремного служіння протоієрей Віктор Яценко відвідав Прилуцьку виховну колонію, де утримуються неповнолітні засуджені до позбавлення волі, щоб привітати колоністів з святом Різдва Христового.
Святковий захід розпочався з різдвяного молебню в тюремному храмі на честь святої мучениці Анастасії Узорішительниці в присутності юних парафіян разом з їх духовним пастирем — настоятелем тюремного храму протоієреєм Георгієм Григою.
Потім, всі 130 колоністів зібралися в актовому залі колонії, де до них звернувся голова Синодального відділу тюремного служіння. В своєму слові отець Віктор розповів присутнім про славну подію Різдва Христового і про значення її для спасіння всіх людей:
«В історії людства дуже важко знайти більш величнішу і радіснішу подію, ніж пришестя у світ і втілення Сина Божого. Ця подія докорінно змінила до кращого світ: вона дала людям новий напрям думок, облагородила їхню вдачу, направила по новому руслу світову історію. Втілення Сина Божого від Діви Марії надало людям сил боротися з гріхом, примирило і усиновило людей Богу, а також відродило усе їх єство. Тому втілення Сина Божого опинилося у самому центрі світових подій і від нього ведеться літочислення — до і після Різдва Христового».
Також до слова було запрошено колишнього засудженого Геннадія, який розповів про свій шлях до храму.
Після промов присутнім було запропоновано концерт різдвяних піснеспівів, який виконали хористи з київських храмів.
Наприкінці, кожний юнак отримав разом з різдвяним привітанням солодкий подарунок. Також привітання отримав керівний склад адміністрації установи на чолі з начальником Колонії Радченком В’ячеславом Анатолійовичем. Під час спілкування було обговорено можливість відвідання православних святинь з метою паломництва неповнолітніх парафіян тюремного храму в якості заохочення і як підтримка їх на дорозі виправлення.
Інформаційна служба Синодального відділу тюремного служіння