Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.01.2010. ЛУЦЬК. Пройшло Богослужіння в міліцейському училищі

5 січня, за благословенням керуючого єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у Волинському училищі професійної підготовки працівників міліції було звершено Божественну Літургію. Звершення Літургії відбулося в спеціально облаштованому приміщенні, за якою до святих Таїнств Сповіді та Причастя приступили 52 курсанти.
Напередодні було проведено духовну бесіду з курсантами, на якій вони могли отримати відповіді на свої запитання від духівника училища клірика Свято-Миколаївського храму міста Ківерці священика Андрія Яковлюка.
Таїнство Сповіді звершив духівник міліціонерів області протоієрей Олександр Мазурак. Богослужіння у військовій частині було організовано за сприяння єпархіального відділу в справах взаємодії з силовими структурами. Літургію звершував священик Андрій Яковлюк, добре знайомий тутешнім курсантам, адже він відвідує з духовними бесідами це училище вже не один рік.
Слід зазначити, що така подія в межах регіону відбувається не вперше. Духовенство Волинської єпархії знаходить розуміння і підтримку з боку керівництва цього училища. Священнослужителі систематично проводять зустрічі та бесіди із курсантами, під час яких розповідають історії з Біблії та обговорюють різноманітні духовні питання.
На імпровізованому кліросі співали клірики єпархії протоієрей Олександр Мазурак, архідиякон Зосима (Город), ієродиякон Ніфонт (Омельчук).
В кінці Богослужіння отець Андрій звернувся до курсантів з проповіддю про важливість Таїнств в житті християнина, а священики привітали присутніх курсантів та керівників установи з Різдвяними святами.