Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.01.2010. ТЕРНОПІЛЬ. Рапорт архієпископа Тернопільського і Кременецького Сергія на ім’я Блаженнішого Митрополита Володимира стосовно нової спроби захоплення Свято-Покровського храму села Мусорівці прибічниками УПЦ КП

ЙОГО БЛАЖЕНСТВУ,
БЛАЖЕННІШОМУ ВОЛОДИМИРУ,
МИТРОПОЛИТУ КИЇВСЬКОМУ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,
ПРЕДСТОЯТЕЛЮ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ
Архієпископа Тернопільського і Кременецького Сергія
Ваше Блаженство
Блаженніший Владико!
Простіть, що у передсвяткові дні турбую Вас. 3 болем сповіщаю, що в неділю 3.01.2010 р. в с. Мусорівці Збаразького району відбувся черговий, організований розбійницький напад на наш Свято-Покровський храм релігійною громадою КП, під керівництвом їхнього священика Святослава Швеця, за участю невідомих молодих людей (по свідченню мешканців села — членів націоналістичних організацій «Свобода» та їй подібних).
Під кінець богослужіння вони, в кількості приблизно 100 чоловік, розпочали бити молотом i зубилом центральні церковні вхідні двері в присутності міліції, депутата Капустинської сільради Ніни Фейцарук, яка дала наказ на ці протизаконні дії, та секретаря сільради Mapiї Драпали.
Розбивши засув i замок, але не змігши ввійти всередину храму, штурм продовжили через бокові пономарські двері. Розбили двері сокирою, потім великою 5-ти метрового дерев’яною колодою та ломами вщент порубали їх. Цією ж колодою, лавкою, дерев’яними брусами били священників i прихожан, які відчайдушно стримували нападників i чудом Божим захистили храм.
Також побили вікна, i кидали в храм металеві предмети, дерев’яні дошки з цвяхами, піротехніку, димові шашки, запалені ганчірки тощо. При них були каністри з бензином, багато гуми, чим вони погрожували знищити храм, якщо його віддадуть.
Все це відбувалося в присутності та злочинній бездіяльності Збаразької міліції, якою керував Табака Богдан Володимирович, i продовжувалося доти, поки наших, побитих до крові, непритомних прихожан почала забирати машина швидкої допомоги. Один із захисників знаходиться в обласній реанімації.
Після цього кривавого розбою «священик» КП Святослав Швець віддячив молодиків пачкою грошей, i запросив їх на 6-7 січня продовжити більш успішно штурм храму. Але це ж Різдво Христове?! Невже у людей немає зовсім страху Божого?
Смиренно прошу Ваше Блаженство, святих молитов, а також, звернутися до вищої влади зупинити беззаконня i захистити законне право православної, більш ніж 300-літньої громади, молитися в своєму храмі на своїй українській землі.
Смиренний послушник Вашого Блаженства,
† Сергій,
архіепископ Тернопільський i Кременецький