Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.01.2010. УМАНЬ. В Свято-Димитріївського храму села Молодецьке Маньківського району сталася пожежа

Загорання сталося учора ввечері близько 21-00. Сільський сторож помітив дим і покликав людей та викликав пожежників. Не зважаючи на зусилля вогнеборців, у храмі згоріла більша частина церковного начиння, обгоріла дерев’яна «вагонка», якою було оббито стіни та стелю храму. На щастя, євхаристійні сосуди та святі дари вціліли
Як показав огляд місця події, загорання сталося у храмі біля іконостасу. там біля панахидного столу розташовувалася електророзетка у яку того вечора настоятель храму ігумен Герман (Табаченко) увімкнув електричного обігрівача і залишив його обігрівати храм. Замикання у розетці, скоріше за все, і стало причиною займання.
Тепер громада Свято-Димитріївського храму села Молодецьке Маньківського району очищає від бруду вціліле начиння та готує храм до відновлювальних робіт.
За благословенням керуючого єпархією єпископа Уманського і Звенигородського Пантелеімона 24 грудня село Молодецьке відвідав секретар єпархії протоієрей. Вадим Паєвський. протоієрей Вадим дізнався про причини та обставини пожежі, поцікавився ходом відновлювальних робіт, передав настоятелю парафії та членам громади слова підтримки та співчуття від владики Пантелеімона.