Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.12.2009. ВІННИЦЯ. Відбувся передріздвяний благодійний ярмарок

27 грудня в будинку культури с. Якушенці Вінницького району відбувся благодійний ярмарок, присвячений наступаючому святу Різдва Христового. Ярмарок проводиться другий рік поспіль з ініціативи настоятеля місцевої парафії на честь Преподобного Серафима Саровського ієрея Ростислава Горака. Метою заходу є збір коштів для допомоги багатодітним і малозабезпеченим сім’ям, які живуть на території села.
Розпочався ярмарок святковим концертом за участю вихованців дитячої недільної школи. Двадцять її учнів під керівництвом своєї наставниці матінки Ірини Горак показали театралізовану виставу, присвячену наступаючому святу, і заспівали Різдвяних колядок. Окрім дітей у концерті взяли участь представники місцевих самодіяльних колективів. Вони порадували глядачів гарними народними піснями та колядками.
Після концерту до присутніх у залі звернувся благочинний храмів Вінницького району протоієрей Володимир Тютенко, котрий передав організпторам свята і глядачам привітання від керуючого єпархією архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона. Отець Володимир від імені владики подякував о. Ростиславу за добру ініціативу, яка поступово перетворюється на гарну традицію, а мешканцям села благочинний висловив вдячність за підтримку, яку вони надають своєму священику.
Після привітань благочинного о. Ростислав запросив всіх до сусіднього залу, де вже чекали прекрасні сувеніри, виготовлені руками дітей. Це і ялинкові прикраси, і Різдвяні віночки, і вироби з глини, і вишиті серветки. Кожен дитячий витвір був прекрасний, тому що зроблений з любов’ю і старанністю, яким своїх вихованців постійно навчають батюшка Ростислав і матінка Ірина Гораки.
Окрім краси дитячих виробів відвідувачі ярмарку змогли оцінити смакові якості пісних страв, якими їх почастували дорослі парафіяни храму Преподобного Серафима Саровського.
По закінченню свята організатори оголосили, що на зібрані під час ярмарку кошти будуть придбані необхідні речі і продукти, які будуть передані багатодітним сім’ям у період Різдвяних святок.
Прес-служба Вінницької єпархії