Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.12.2009. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Владика Пантелеімон відвідав скит Свято-Покровського монастиря

22 грудня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон відвідав Свято-Миколаївський скит Свято-Покровського жіночого монастиря міста Києва. Скит розміщений у Полісському районі Київської області в Зоні відчуження.
У єдиному в обителі храмі на честь святителя Миколая владика Пантелеімон звершив молебень, після якого привітав насельниць монастиря з минулим престольним святом та відзначив унікальність цього місця, де в гущині незайманих лісів Господь зберіг древній монастир.
Чорнобильський монастир (а саме так він називався до закриття) розташований просто в лісі, поза населеними пунктами. Його історія сягає кілька століть, але після революції тут усе було знищено. Чорнобильська катастрофа перекреслила можливість відродження святині в роки Перебудови. Лише недавно сюди прийшли перші черниці.
Внутрішнє убранство храму вразить оригінальністю будь-кого. Іконостас з соснових дощечок, престол та аналої для ікон – з дубових колод, замість килимів на підлозі – свіжі соснові гілки.
Постійно тут проживає поки що лише чотири насельниці. Сестри живуть повністю на натуральному господарстві, у тому числі і користуючись дарами оточуючого лісу. Поки що у них навіть немає електрики, але вони живуть в надії на Божу допомогу.