Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.12.2009. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Владика Пантелеімон освятив місце під храм у селищі Красятичі

22 грудня, за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимитра, вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон, звершив освячення місця під майбутній храм на честь Воздвиження Хреста Господнього у селищі Красятичі Поліського району Київської області.
Не зважаючи на невелику чисельність населення, з 2006 року із села Красятичі перетворюється на селище міського типу. В 90-х роках сюди перенесено адміністративний центр Поліського району – одного з найбільш уражених радіацією регіонів України.
Населення району сьогодні складає більше шести тисяч чоловік, де діють три храми.
Проте в Красятичах до сьогодні парафії не було. Опікуватись будівництвом буде отець Іоанн Токарук – настоятель парафії села Термахівка – найближчої від Красятич.
Храм має постати на околиці селища, котрий буде центральною спорудою Музейно-меморіального комплексу Київського Полісся, який планується звести за кілька років.
Сам музей, як і храм, знаходитиметься в Парку пам’яті Поліського району. Церкву збудують з дерева, у традиційному стилі поліського зодчества. У пам’ять про знищені або забуті храми Зони відчуження у майбутній красятицькій церкві планується помістити храмові ікони всіх церков Зони.