Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.12.2009. КИЇВ. Предстоятель УПЦ освятив відреставровану каплицю на території Ближніх Печер Києво-Печерської Лаври

22 грудня, в день свята Зачаття праведною Анною Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божествену літургію у Аннозачаттівському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Йому співслужили: намісник монастиря архієпископ Вишгородський Павел, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, а також духовенство обителі.
По закінченні богослуження владика Павел від імені братії Лаври та прихожан привітав Митрополита Володимира із престольним святом і подякував йому за Первосвятителькі молитви та особистий життєвий приклад, завдяки чому відроджується Києво-Печерська обитель і відродився Анногозачаттівський храм, що був освячений майже рік тому.
В свою чергу, Архіпастир в своєму слові пригадав, як під час реконструкції Аннозачаттівської церкви він разом із намісником монастиря приходили сюди майже щодня і молились про успішне її завершення. Також Первосвятитель побажав, щоб віруючі, піклуючись про відновлення рукотворних храмів, не забували і про відновлення внутрішні, які є храмами безсмертних людських душ.
Після цього Митрополит Володимир освятив відновлену каплицю над склепом Олександра Безака (1800-1868), що на території Ближніх Печер Лаври.
Відзначимо, що відновлювальні роботи проводились коштом голови Державної податкової адміністації України Сергія Буряка та народних депутатів Олександра Буряка і Віталія Хомутинника.
Меценати піднесли Блаженнішому Владиці старовинний образ Собору Преподобних Києво-Печерських.
За два роки у каплиці були проведені комплексні реставраційні роботи: зафіксовано фундамент, вирівняно споруду, встановлено нову баню з позолотою, оновлено розпис. Після освячення в ній відновиться читанне братією монастиря Неусипаємої Псалтирі.