Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.12.2009. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Відійшов до Господа найстаріший священнослужитель Любомльського благочиння

11 грудня, на 71-му році життя відійшов у вічність найстаріший священнослужитель Любомльського благочиння прот. Тимофій Усік – настоятель Іоанно- Богословської церкви села Штунь.
12 грудня в Іоанно- Богословському храмі відбулася заупокійна літургія та чин поховання новопредставленого протоієрея Тимофія. З благословення єпископа Никодима очолив богослужіння секретар єпархії протоієрей Володимир Лисий. Йому співслужили благочинний Любомльської округи протоієрей Василій Мельничук та духовенство Любомльського благочиння.
Попрощатися зі своїм пастирем до Штунського храму прибули парафіяни та жителі навколишніх сіл. Звертаючись до вірян, отець секретар передав щире співчуття від Преосвященнішого єпископа Никодима рідним і осиротілій пастві спочилого. Поховано отця Тимофія, згідно його волі, на сільському кладовищі.
Народився протоієрей Тимофій Усік 1 березня 1929 року в села Мала Осниця Маневицького району Волинської області. 29 березня 1970 року архієпископом Волинським і Рівенським Даміаном був рукоположенний в сан диякона а 7 березня 1971 року в сан священика. В 1971 році отець Тимофій був призначенний настоятелем Іоанно-Богословської церкви села Штунь. За ревносне служіння Церкві Христовій священнослужитель був нагороджений всіма церковними нагородами. Отець Тимофій був трудолюбивим та самовідданим пастирем. Священицький сан він прийняв в нелегкий час для Церви. Але, не дивлячись на тиск і гоніння з боку радянської влади на Святу Церкву та Православну віру, прот. Тимофій достойно ніс своє пастирське служіння. Він навертав людей до віри, проповідував Слово Боже, був зі своїми парафіянами і в радості, і в горі. Очолював Штунську парафію 38 років.
Нехай Господь упокоїть душу новопреставленого протоієрея Тимофія в оселях Небесних, де немає ні болю, ні журби, ні зітхання, а життя безкінечне. Вічна йому пам’ять!
Прес-служба єпархії