Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.12.2009. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив храм при Київському національному університеті внутрішніх справ

16 грудня, Предстоятель Української Православної Церкви освятив храм в ім’я святих апостолів Петра і Павла, що при Національному Університеті Внутрішніх Справ (вул. Колекторна, 4).
По завершенні освячення Блаженніший Володимир звернувся до присутніх із словом про значення храму Господнього у житті християнина:
«Храм – це є Божий дар, де люди підносять свої молитви до Господа, благодарять і просять Його. Через храм ми отримуємо дари Святого Духа у Таїнствах, що встановлені Святою Церквою. Через храм ми отримуємо спілкування з Богом, з Божою Матір’ю, зі святими. Нехай же благодать Божа сходитиме на кожного, хто буде переступати поріг цього теплого та затишного храму і Господь благословить кожного миром, благополуччям та здоров’ям».
Предстоятель нагородив орденом преподобного Іллі Муромця І-ступеню проректора навчального закладу, полковника міліції Василя Дзюбу, за допомогу у зведенні храму.
У відповідь від імені університету, керівництво передало в дар церковній громаді образ Почаївської ікони Пресвятої Богородиці.
Після богослужіння Митрополит Володимир благословив офіцерський та особовий склад ВУЗу вишикуваний на плацу. Блаженніший Володимир подякував їм за труди по збереженню миру та громадського спокою.