Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.12.2009. КРИВИЙ РІГ. Серетар єпархії освятив мозаїчну ікону “ Чорнобильський Спас”

За благословенням керуючого єпархією архієпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема в День пам’яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС в храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Кривий Ріг відбулось освячення ікони “Чорнобильський Спас”. Мозаїчна ікона була виконана криворізьким майстром художником Козирецьким на пожертву народного депутата Верховної Ради України Олександра Вілкула і привнесена в дар цьому храму, про що зазначено в меморіальній дошці біля ікони.
В храмі постійно підносяться молитви про вічну пам’ять загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, та здоров’я ветеранів спілки “Союз Чорнибиль України”, що відмітила свою 20-ту річницю. Чин освячення ікони здійснив секретар Криворізької єпархії — протоієрей Віктор Симонюк.
Отцю секретарю співслужили: благочинний Південного округу міста протоієрей Володимир Борака, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Анатолій Риженко та настоятелі храмів міста і Криворізького району. Ікона знаходиться на Святій Брамі (праворуч) храму Різдва Пресвятої Богородиці.
По завершенні освячення зі словами подяки до духовенства та учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС звернувся голова Криворізької міської громадської організації “Союз ЧорнобильУкраїни” В. Акімов, та замісник міського голови м. Кривий Ріг Ю.Черняєв.