Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.12.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній звернув увагу мешканців області на пожежний стан

ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДЯН ОБЛАСТІ
Державний пожежний нагляд області занепокоєний станом, який склався з виникненням пожеж та загибеллю на них людей. Протягом 2008 року в Україні сталося понад 46 тис. пожеж. На пожежах виявлено 4298 осіб. Економічні втрати склали понад 430 млн. гривень. На території Хмельницької області в минулому році виникло 815 пожеж, виявлено 78 загиблих осіб, з них 3 дітей. Прямі матеріальні збитки склали понад 3 млн. 778 тис. гривень. Вже в поточному році в області виникло 654 пожежі, економічні втрати від яких склали понад 3 млн. 93 тис. гри. На пожежах виявлено загиблими 36 осіб.
Жахливим є стан з пожежами в культових спорудах, лише за останні три роки в державі виникло біля 40 пожеж, 29 храмів згоріло повністю. Так, о першій годині дня 19 червня 2009 року в с. Старий Кропивник Дрогобицького району Львівської області, полум’я знищило церкву Перенесення мощей святого Миколая. В поточному році в місті Косів Івано-Франківської області виникла пожежа в будівлі дерев’яної церкви Святого Василя Великого Української греко-католицької церкви, під час якої отримав опіки один з робітників, який виконував роботи по фарбуванню купола церкви.
Незважаючи на заходи, які проводяться Державним пожежним наглядом щодо запобігання пожеж, відчутних результатів не досягнуто. Не можна нехтувати правилами пожежної безпеки, думати, що зі мною цього не станеться і мене пожежа не торкнеться. Це хибні думки.
Державний пожежний нагляд звертається до громадян з проханням бути уважними при користуванні електронагрівальними приладами та пічним опаленням. Слідкуйте за їх справністю та не залишайте без нагляду. Сподіваємось на свідомість кожного. Пам’ятайте, лише суворе дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха.
Будьте обережними, бережіть своє здоров’я і життя, бо це Дар Божий, а також майно від вогню.
Антоній,
Митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський
А.В. Манільчук,
Начальник ГУ МНС України в Хмельницькій області
Грудень, 2009 рік.
Прес-служба єпархії