Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.12.2009. КИЇВ. Голова Синодального військового відділу УПЦ звернувся до співвітчизників з нагоди звільнення українських моряків

У звернені голови військового відділу архієпископа Львівського та Галицького Августина зазначено, що на протящзі цього року п’ять суден з українськими моряками було захоплено сомалійськими піратами на північно-східному узбережжі Африки. Владика Августин у звернені до українців зазначає той факт, що хоча полонені українські моряки були звільнені, натомість, здебільшого вони перебувають у вкрай виснаженому стані як фізично так і психологічно, що у свою чергу потребує від суспільства допомоги і розуміння. Кожний український моряк, як зазначає архієпископ Августин, є чийсь син або батько. І тому життя кожного з полонених моряків є найбільш важливіше за будь які матеріальні цінності.
На заключення звернення владика Августин закликає усіх укранців до подячної молитви за успішне повернення українських моряків.
«Закликаю всіх небайдужих православних громадян України піднести подячні молитви до Всемилостивого Бога за те, що наші моряки нарешті повертаються додому. Також попросимо святителя Миколая і надалі допомагати нашим співвітчизникам, які пов’язали своє життя з морем, а також духовно підтримувати тих, хто чекає вдома на своїх рідних і близьких. Нехай благословення Боже завжди перебуває з усіма вами!», — зазначив у зверненні владика.