Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.12.2009. ПОЛТАВА. Архієпископ Филип прийняв участь у святкуванні 90-річчя педагогічного університету

2 грудня, у Національному педагогічному університеті ім. В. Г. Короленка святкували ювілей природничого факультету. Привітати «іменинника» прийшли не лише сьогоднішні студенти, викладачі, друзі, а й ветерани та випускники минулих років. Традиційно урочистості відкрили гімном факультету.
Першим з вітальним словом та подякою до всіх, хто сприяв, допомагав і сьогодні підтримує навчальний заклад, виступив ректор університету Микола Степаненко.
На запрошення декану природничого факультету Марини Гриньвої урочистості відвідав архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. У вітальному слові владика зазначив: «Дозвольте від усієї повноти християнської любові щиро привітати Вас із 90-річчям заснування природничого факультету – одного з перших, що з’явилися у нововідкритому Полтавському вчительському інституті. Хочу побажати Вам, насамперед, духовного зростання, адже ми змінюємо навколишній світ у відповідності зі своїм внутрішнім світом, а тому перетворення природи повинно починатися з перетворення душі. На думку преподобного Максима Сповідника, людина може перетворити на рай всю землю тільки тоді, коли вона буде носити рай в собі самій.
Нехай Всеблагий Господь завжди посилає свої багаті та щедрі милості всім, хто трудиться на ниві просвіти! На всіх викладачів та студентів прикликаю рясні Божі благословення!».
Після цього в благословення та з нагоди 90-річчя, владика Филип вручив дві грамоти декану природничого факультету Марині Гриньовій та аспіранту кафедри педагогічної майстерності і менеджменту Юрію Кращенку.
Прес-служба єпархії