Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.12.2009. КИЇВ. Архієпископ Августин привітав керівництво та курсантів Навчально-наукового інституту підготовки слідчих і криміналістів з річницею заснування навчального закладу

Церковними урочистостями, 2 грудня відзначив свій 24-й день народження Навчально-науковий інститут підготовки слідчих і криміналістів національного університету внутрішніх справ.
На запрошення керівництва Інституту його відвідали голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями архієпископ Львівський і Галицький Августин. Разом із владикою були запрошені: заступник, настоятель Богоявленського храму при КНУВС, священик Віталій Приходько, а також голова Синодального відділу у справах опіки пенітенціарною системою священик Віктор Яценко.
Серед офіційних заходів, які було заплановано на цей день, два — є результатом плідної співпраці Університету та Синодального військового відділу. По-перше, перед строєм курсантів було звершено чин освячення штандарту Інституту, який став бойовим прапором цього підрозділу, оскільки працівники внутрішніх справ завжди напоготові захищати разом зі Збройними Силами нашу Батьківщину.
Владика Августин закликав правоохоронців достойно нести службу, щоб жоден вчинок не заплямував честі прапору Інституту. По-друге, на території Інституту завершено першочергові роботи по зведенню храму на честь Різдва пророка, предтечі і хрестителя Господнього Іоанна». Тож в цей день було також звершено освячення накупольного хреста храму, до якого після окроплення святою водою підійшов і вклонився з благоговійним поцілунком кожен курсант і офіцер. Освячений хрест було встановлено на купол храму під спів студентів Київської духовної академії.
orthodoxy.org.ua