Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.12.2009. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт відвідав Білорусь

20 листопада, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт на запрошення єпископа Туровського і Мозирського Стефана відвідав Білорусь.
У кафедральному храмі на честь Архангела Михаїла у місті Мозир напередодні престольного свята була звершена урочиста всенічна, яку очолив владика Ніфонт. Митрополиту співслужили єпископ Туровський і Мозирський Стефан та єпископ Городницький Олександр, вікарій Київської митрополії. Разом з владикою Ніфонтом на святкування прибув клірик Волинської єпархії ігумен Аліпій (Сапіга).
Після полієлею митрополит Ніфонт помазав присутніх святою оливою.
В день престольного свята кафедрального храму, 21 листопада, в день пам’яті Архангела Михаїла в місті Мозир, владика Ніфонт у співслужінні тих же архієреїв очолив святкову Божественну Літургію. Після богослужіння був звершений хресний хід, після якого всіх присутніх окропили святою водою.
На закінчення урочистостей митрополит привітав владику Стефана з престольним святом кафедрального собору та на пам’ять про святкування подарував владиці писану ікону Пресвятої Богородиці. «Мені приємно сьогодні побувати в гостях у Вас, дорогий владико Стефан, і разом з Вами та Вашими духовними дітьми помолитися у цьому прекрасному храмі. В нас на Волині люди уже звикли, що Ви кожного року на наше волинське свято на честь святих Волинських угодників Божих приїжджаєте у Луцьк. Наша духовна дружба таким чином посилюється. Бажаю Вам і Вашій пастві здоров’я та Божого благословення», — додав митрополит.
Після урочистостей владики побували в місці, де колись мучили людей. Нині на цьому місці постійно звершується молитва.