Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.12.2009. УМАНЬ. Бідбулися відкриті парафіяльні збори Свято-Михайлівської парафії селища Маньківка

Кілька місяців триває конфліктна ситуація довкола будівництва Свято-Михайлівського храму в селі Маньківці. Меценати, що допомагають у завершенні будівництва — П.Єлізаров та М.Северин — висловили недовіру настоятелю парафії протоієрею Ісидору Мричко. Для вирішення непорозумінь керуючим єпархією єпископом Уманським і Звенигородським Пантелеімоном, було створено комісію на чолі із головою єпархіального суду єпархії протоієреєм Василем Миханчуком. В результаті своєї роботи комісія дійшла висновку, що звинувачення, висунуті проти протоієрея Ісидора, не знайшли свого підтвердження. Що і було зазначено головою комісії у рапорті, направленому ним на ім’я Предстоятеля УПЦ.
Однак, оскільки у скаржників виникли сумніви в об’єктивності роботи комісії.
Тому, за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, 28 листопада у Маньківці пройшли повторні парафіяльні збори зі згаданого питання. На зібрання до Маньківки прибули єпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, члени єпархіальної ради , а також представник від Київської Митрополії — єпископ Васильківський Пантелеімон.
В результаті напруженої дискусії було досягнуто домовленості, що отець Ісидор продовжить служіння на парафії, а компетентна комісія проведе ретельну перевірку фінансової діяльності громади. Також було озвучено намір призначити для допомоги отцю Ісидору другого штатного священика на Свято-Михайлівську парафію Маньківки.