Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.10.2009. КИЇВ. Предстоятель УПЦ освятив храм на честь благовірного князя Олега Брянського

У понеділок, 26 жовтня, Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин освячення новозбудованого храму в ім’я благовірного князя Олега Брянського у Дарницькому районі столиці.
Його Блаженству співслужили: секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, благочинний храмів міста Києва протоієрей Віталій Косовський та духовенство Південно-Східного церковного округу.
У своєму слові, направленому до вірян, Архіпастир наголосив на важливості молитви у житті християнина:
«Молитва може творити великі справи, брати та сестри. Молитву дав нам Господь, щоб ми нею спасалися та спасали інших. Той, хто молиться істинно, той підноситься до Отця Небесного в ім‘я Сина Його. Нехай же сьогодні Господь прийме цей храм як жертву від нас усіх, а ми нехай будемо раді усі перебувати тут, приносячи до Бога свої молитви і отримуючи від Нього прощення гріхів», — сказав Предстоятель.
Також Митрополит Володимир відзначив церковними нагородами тих людей, чиїми трудами був зведений цей храм. Зокрема, орденом преподобного Іллі Муромця ІІІ-ступеню був нагороджений настоятель храму протоієрей Віталій Борщик, а головний ктитор храму депутат Дарницької районної ради Олег Ратушний – орден рівноапостольного князя Володимира ІІІ-ступеню.
На згадку про день освячення Блаженніший Владика подарував громаді храму образ благовірного князя Олега Брянського з часткою його мощей.
Дерев’яний Свято-Олегівський храм почали будувати влітку цього року і вже через через 4 місяця у Дарницькому районі постав новий затишний храм. У майбутньому планується зведення більшого храму та відкриття недільної школи.