Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.10.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Секретар єпархії освятив новозбудовану дзвінницю

1 жовтня, за благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, секретар єпархії протоієрей Олександр Дацюк у співслужінні протоієрея Сергія Причишина і протоієрея Михайла Ільницького освятив нову дзвіницю. Дзвіницю споруджено біля Свято-Володимирської каплиці Хмельницького інституту МАУП.
Звернувшись з вітанням до присутніх, отець Олександр зазначив, що мелодія і слово від початку були тісно пов’язані між собою в Православному богослужінні, несучи благовіствування істини Христової в світ. Церковні молитви читаються з відповідною мелодикою, церковний спів також, окрім краси, несе нам високі істини віровчення, але так історично склалося, що з перших років хрещення Русі, й дзвін став невід’ємною частиною богослужіння, скликаючи людей на молитву, а також сповіщаючи далеко за межі храму про основні частини служби. Церковний дзвін є особливо урочистою приналежністю православної культури та її благочестивих традицій, адже народжена ним мелодія неначе торкається самих глибин людського серця, заставляючи замислитися над світлим і вічним та неначе підносячи разом із настроєм усе наше єство ближче до Бога. «Від імені митрополита Антонія закликаю на всіх присутніх Боже благословення, та вітаю з днем учителя. Важливим є те, що при навчальному закладі діє Свято-Володимирська каплиця, а зараз з’явилася і дзвіниця – усе це сприяє вихованню і навчанню, адже за словом великого педагога К.Д.Ушинського «…педагогіка без віри в Бога є мертвою». Тож, нехай Всемилостивий Господь допомагає усім, хто трудиться на освітянській ниві у цьому вузі, дарує міцне здоров’я та усе необхідне для життя і спасіння!» — такими словами протоієрей Олександр закінчив вітання, окропивши святою водою дзвіницю та усіх присутніх, а також уперше вдаривши у дзвони, звук яких тремтячою луною ще довго стояв у повітрі.
На урочистому освяченні були присутні не лише викладачі і студенти ХІ МАУП, але й директора усіх вузів Академії управління персоналом, які цього дня з’їхалися до міста на спільну нараду.
Прес-служба єпархії