Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.09.2009. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир з архіпастирським візитом відвідав Білоцерківську єпархію

17 вересня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України із архіпастирським візитом відвідав Білоцерківську єпархію.
З нагоди 15-річчя створення єпархії та 170-річчя освячення Спасо-Преображенського кафедрального собору Блаженніший Митрополит Володимир очолив Божественну літургію в кафедральному соборі міста.
Його Блаженству співслужили митрополити: Чернівецький і Буковинський Онуфрій, Миколаївський і Вознесенський Питирим, архієпископи: Люблінський і Холмський Авель (Польська Православна Церква), Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Білогородський Миколай, Сарненський і Полісський Анатолій, Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, Криворізький і Нікопольський Єфрем, Вишгородський Павел, Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Полтавський і Миргородський Филип, єпископи: Діавлійський Дамаскін (Елладська Православна Церква), Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Туровський і Мозирський Стефан, Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, Ніжинський і Батуринський Іриней, Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Переяслав-Хмельницький Олександр, Запорізький і Мелітопольський Іосиф.
На богослужінні також молились представники влади регіону, зокрема, Білоцерківський міський голова Василь Савчук.
Під час відправи Архіпастир звершив заупокійну панахиду по графині Олександрі Браницькій, чиїм коштом було зведено Спасо-Преображенський собор та митрополиту Київському і Галицькому Євгенію (Болховітінову), який благословив його зведення. Також Блаженніший Владика освятив пам’ятну дошку на честь вищезгаданої храмобудівниці.
По закіняенні богослужіння Блаженніший Володимир поздоровив керуючого єпархією, духовенство та вірян із ювілеями, що сьогодні відзначаються, та сказав:
«Я дякую усім вам за спільні молитви, що ми їх сьогодні піднесли до Господа. Немає нічого вищого на світі за молитву, її дав нам Господь як дар спілкування із Ним. Я бажаю єпархії і місту, щоб завжди тут перебувало Боже благословення», — відмітив Митрополит Володимир.
В свою архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан подякував Предстоятелю за відвідини єпархії та на згадку подарував йому образ рівноапостольного князя Володимира.
Також під час Літургії Митрополит Володимир мав розмову із вікарієм Блаженнішого Архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма ІІ єпископом Діавлійським Дамаскіном. Під час спілкування єпископ Дамаскін передав Митрополитові привітання та побажання довгих років життя від Предстоятеля Елладської Православної Церкви, а також підніс у дар архієрейський посох.
На завершення свого візиту, Блаженніший Володимир звершив освячення каплиці на честь рівноапостольного князя Володимира на залізничному вокзалі міста.
Свято-Володимирську каплицю було зведено усього за 3 дні за ініціативи та стараннями начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина в ознаменування 15-ї річниці створення Білоцерківської єпархії.
Фото диякона Максима Брусники
orthodox.org.ua