Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.08.2009. БОЯРКА. Громадській організації Києво-Святошинського району «Дзвони Чорнобиля» виповнилось 5-ть років

29 серпня в музеї ім. Островського, м.Боярка відбулисясвяткові заходи ” нам 5 років! “.
Рівно стільки ми боремось за права інвалідів, чорнобильців, постраждалих від аварії на ЧАЕС і за цей час зроблено дуже багато добрих благодійних справ.
За опитуванням, яке проводилось волонтерами нашої організації у 2007 р. інваліди, постраждалі від катастрофи на ЧАЕС, які звертались по допомогу у організації м. Києва, м. Боярки, м. Вишневе не отримали її. Більшість неповносправних потерпає від матеріальних проблем (немає навіть одягу, взуття, білизни), але нужденні не можуть дізнатись про пільги, і гарантовану підтримку від Держави, через відсутність інформації , та зміни у законах. Також неможливо дізнатись про послуги, обсяг гуманітарної допомоги багатьох Недержавних і Державних організацій, а президент РГО «Дзвони Чорнобиля» і члени організації спільно з волонтерами інших організацій постійно консультують та допомагають у кризових ситуаціях, шукають можливості співпраці з іншими організаціями, знаходять і надають гуманітарну допомогу (роздано близько 1,5 т )
Коли на наше прохання кореспонденти «Рабочей газеты» написали про проблеми неповно справних — про це дізнались 648 655 читачів з яких інвалідів та постраждалих від ЧАЕС 10%, а це близько 60 000 осіб і відгукнулись люди не байдужі до людської біди/
Організація має успішний досвід реалізації 25 проектів та благодійних заходів: проведено 25 виставок художніх робіт обдарованих інвалідів у різних містах району і Києві. Проведено 2 конкурси на кращій малюнок, проводились благодійні лотереї. Організовано 24 концерти з залученням відомих співаків та творчих колективів міст і сіл району. Проведено 22 благодійних обіда, 3 великі акції за підтримки міськради м. Боярка, прес-служби УПЦ Київо-Печерської Лаври.
Ми організовуємо заходи тільки за рахунок активістів, які хочуть реалізувати свій творчій потенціал і волонтерів, бо через кризу у місцевому та районному бюджеті немає коштів на заходи
Наші виставки це заклик до активних дій, їх відвідали понад 18 тис.чол у різних містах.Сайт у інтернеті відвідали журналісти и з Іспанії і приїздили до нас, мешканці Африки, США, завдяки ЗМІ про нас довідалися ще понад 2 мільйона. З подачі кореспондентів « Рабочей газеты», які зацікавились діяльністю нашої організації про здобутки і проблеми наших творчих інвалідів довідаються у інших регіонах ще 648 755 осіб.
Нас підтримує Райдержадміністрація, міськрада м.Боярка, міськрада м.Вишневе, багато НГО, УПЦ і люди яким не байдужі проблеми інвалідів, чорнобильців.
Сьогодні до нас з області нагородити грамотами за активну участь від «Союз Чорнобиль України» за підписом президента Андреєва Ю.Б. приїхали : голова обласної орг. «Союз Чорнобиль України» Нечипоренко І.І., генерал Вовк , заслужений аграрій України Лященко С.О.Були нагороджені голова міськради м.Боярка Добрівський Т.Г., Шульга В.В., президент РГО Кузнецова Д.О., Калабушкіна О.С.
Після святкової частини у музеї — пікнік, проводиться на лісовій галявині.
До нас долучились добродії з різних країн, та ще долучатимуться, тому заклик нашого свята : добродії всіх країн єднайтеся !

Новини.
14 серпня в храмі Винесіння Чесних Древ м.Боярка відбулось святкове богослужіння . На свято до настоятеля храму о.Андрея приїхав о.Лонгін з Києво-Печерської Лаври, о.Полікарп , о.Рустік о.Василій- з місцевих храмів. До церкви зібрались інваліди і прихожане з храмів міста , гостей з різніх парафій. Після богослужіння, хресного ходу,освячення зілля і меду прихожане мали змогу послухати християнські пісні, та підкріпитись за трапезою.
У виставці «Медовий спас», яка проходила в Києво-Печерській Лаврі
з 14 серпня по 23 серпня брали участь понад 150 учасників з усіх куточків України і членів нашої організації запросили прийняти участь.
Вже стало доброю традицією,те що творчі інваліди долучають людей, які приходять у Святі місця до милосердя, розповідають про свої творчі винаходи, і своїм прикладом допомагають знайти цікаві творчі заняття для православної молоді. Бондаренко А.Г., виставляє плетених з бісеру бджіл, дає поради з бісероплетіння, Савицький О.В.виставляє нових метеликів і бабок плетених з бісеру і напівдорогоцінних камінців за новими технологіями та брошки, Кузнецова Д.О. нові ікони інкрустовані бісером, кольє з бісеру і каміння , Бондаренко Г.П. дивує вишиваними іконами, Лановий Ю.В. тематичними творами релігійного направлення, Скляренко Р.Г. іконами інкрустованими бісером.
Не кожна людина має талант та Великий Бог завжди підтримає бажання людини розвиватися і прославляти його.