Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.08.2009. ВІННИЦЯ. 130 прочан направилися пішки з Браїлівського монастиря до Почаївської Лаври

Традиційна піша хресна хода зі Свято-Троїцького Браїлівського жіночого монастиря до Свято-Успенської Почаївської Лаври розпочалася 19 серпня, в день Преображення Господнього, після святкової божественної літургії.
130 прочан на чолі з монастирським священиком ігуменом Іоасафом (Ковецьким) пройдуть шляхами Вінницької, Хмельницької та Тернопільської областей. Зупинятися на нічліг вони будуть у наметах, а їжу знаходитимуть у місцевих селян. А 27 серпня, напередодні престольного свята Почаївської обителі — Успіння Пресвятої Богородиці, вони прийдуть до цієї великої святині не лише українського, а й світового Православ’я, щоб взяти участь у святковому богослужінні.
Цього року в Хресному ході, окрім батюшки, беруть участь четверо сестер Браїлівської обителі та миряни, серед яких і п’ятирічні діти, і сімдесятирічні старці. З Божою допомогою, як і в попередні п’ять років, а саме стільки виповнилося цій благочестивій браїлівській традиції, вони з молитвою дійдуть до Почаєва, як справжні прочани, не користуючись ані транспортом, ані мобільним зв’язком – як наші віруючі предки в сиву давнину.
Прес-служба Вінницької єпархії