Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.08.2009. СІМФЕРОПОЛЬ. Голова Республіканського комітету АРК у справах релігій: «Партія «Хизб-ут-Тахрір» не може бути легалізована в Україні»

Партія «Хизб-ут-Тахрір» не може бути легалізована в Україні. Про це заявив голова Республіканського комітету АРК у справах релігій Володимир Маліборський на прес-конференції в Сімферополі.
За словами Володимира Маліборського, згідно із законодавством, в країні не може бути зареєстрована політична партія із закордонним центром. «Партія «Хизб-ут-Тахрір» має зарубіжний центр, тому де-юре вона легалізована в Україні і в Криму бути не може», – сказав Володимир Маліборський.
При цьому він підкреслив, що активісти «Хизб-ут-Тахрір» знаходять лазівку в українському законодавстві, здійснюючи свою діяльність під виглядом релігійних організацій. «Коли вони, активісти «Хизб-ут-Тахрір», проводять конференцію, ми бачимо, що там вже зовсім інші заклики», – відзначив Володимир Маліборський.
Мета руху «Хизб-ут-Тахрір» (Ісламська партія визволення) – усунення неісламських урядів і встановлення Всесвітнього Ісламського Халіфату. Відповідно до учення, не виключена озброєна боротьба з «невірними», які відмовляються перейти в мусульманство або платити на знак покори особливий податок – джізьян.
Рух заснований 1953 року в Єрусалимі.

kianews.com.ua