Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.08.2009. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт освятив накупольний хрест для храму у селі Струмівка

16 серпня уся громада зібралась біля свого новозбудованого храму для того, щоб увінчати його хрестом. На прохання настоятеля і парафіян чин освячення хреста звершив митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, якому окрім настоятеля співслужили секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук, проректор Волинської Духовної Семінарії протоієрей Сергій Ющик і протодиякон Ігор Савієвський.
Усім присутнім запам’ятався момент: коли уже після освячення хрест встановлювали на купол, виникла несподівана проблема – півметра не вистачило для стріли підйомного крана, щоб поставити хрест вертикально. Один із присутніх майстрів перейшов з платформи підйомника на купол храму, і намагався власноруч вирівняти важкий хрест, але справа не ладилась. Урочистий момент встановлення хреста виявився під загрозою зриву. В цей час внизу владика разом з вірянами співав молитву «Господи помилуй». Більше як півгодини тривала ця молитва; весь цей час майстер на куполі боровся з законами фізики, намагаючись встановити хрест на його місце. Зрештою, духовна і тілесна наполегливість людей зробили своє – Божою милістю хрест увінчав купол новобудови.
Урочисто звершене освячення хреста надихнуло парафіян швидше завершити будівельні і оздоблювальні роботи, а чудесний випадок навчив православний народ долати несподівані труднощі, які неодмінно виникають при усякій богоугодній справі: будь-яку проблему вирішить спільна молитва до Господа і наполеглива праця.
Прес-служба Волинської єпархії